hardcore-hardstyle radio

Webzone FM is jumpstyle internet radio ...

TopRadio - Luister naar de TOPGeneration...

RHR
Real Hardstyle Radio - The Radio with th...

Revolution Jumpstyle channel

The Hard styles from Revolutions hard ch...

Revolutions Hands Up style channel

Real Hardstyle Radio - Hardstyle radio e...

The station of the jumpstyle generation!...

The Hard stream of Q dance Radio

Planet Core is al about acid, breakbeat,...

Masters of Hardcore - Your hardcore inje...Jump music & other tracks

hardcore, hardstyle, hardtrance

Real Hardcore Radio - 24/7 online hardco...

Radio shows with real mixes, Powerline +...Hard FM - the #1 hardstyle dance radio &...

The Hague Hardest Hardcore Radio. Genres...The Hard dance internet radio channel fr...

DI Gabber radio - The Finest selection o...

D I G I T A L L Y - I M P O R T E D & Ha...Stijl muziek van D.H.T. Radio is hardhou...

Franse Club Music zender die de volgende...

Dit Belgische internetradiostation draai...

@tuh`s hardcore/oldskool radio. Muziekst...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre hardcore & jumpstyle muziek.

 

Hardcorehouse (voorheen gabberhouse) is ontstaan uit de uit Detroit overgewaaide hardere housevarianten. Hardcorehouse wordt gekenmerkt door snelle bassdrums (bij sommige varianten meer dan 260 BPM) en wordt vergezeld van snerpende basslines en rap- en zangsamples. Veelal zijn deze samples afkomstig uit andere muziek of uit films; met name rap-formatie Public Enemy wordt met enige regelmaat gesampled.

Happy Hardcore is de vrolijkere variant van de Hardcore house, getypeerd door vrolijke (vrouwen)zang, zoetsappige teksten en een Beats Per Minute dat tussen de 165 en de 180 ligt. Happy Hardcore houdt de karakteristieke 4/4 beat aan, in tegenstelling tot andere vormen van hardcore. Er zit vaak pianofragmenten in en de Happy hardcore kent nauwelijks breakbeat. De stroming was vooral in Nederland, en in mindere mate in Groot-Brittannië, populair. Happy hardcore wordt gespeeld in clubs of op raves, grote feesten met honderden bezoekers, door dj's. Ook vindt het zijn weg naar gelegenheden die niet speciaal voor muziek zijn ingericht, zoals cafés, studentensociëteiten en verjaardagsfeesten.

Hardstyle is een muziekgenre dat overeenkomsten vertoont met trance, hardcore en hardtrance. Hardstyle, ook wel hard dance, hard trance of hardbass genoemd, klinkt qua melodie en opbouw ongeveer als de moderne hardcore, maar is vaak ongeveer 30 BPM langzamer. Het gemiddelde tempo ligt tussen de 140 en de 150 beats per minuut.

Jump is een breed muziekgenre dat zijn oorsprong vond in Amerika maar pas eind jaren '90 in België een eigen, universele stijl kreeg. In het begin werd jump beschouwd als een variant van het snellere en hardere hardcore, maar al snel groeide deze tragere variant (toen zo'n 135-140 bpm) uit tot een ware rage.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD