Wallpapers
Realtones en Ringtones

De MP3shop is tijdelijk gesloten. Wij zullen zo spoedig mogelijk de MP3shop heropenen.
  • Ringtones of beltonen zijn korte muziekjes of geluiden die worden afgespeeld als een mobiele telefoon wordt gebeld. Deze geluiden dienen om de bezitter van de telefoon erop te attenderen dat hij gebeld wordt. Er zijn heel veel verschillende soorten ringtones, die veelal dienen ter persoonlijking van de telefoon.

    Sinds het begin van de mobiele telefoons bestaan er monofone ringtoons, uit een enkele melodie. Sinds 2001 zijn er ook telefoons op de markt die polyfone beltonen kunnen afspelen waarbij er meerdere geluiden tegelijk hoorbaar zijn. In Japan had men al eerder de beschikking over geavanceerde telefoons. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons ook ondersteuning voor zogenaamde realtones (MP3-ringtones).

    De bekendste ringtone is de standaard Nokia Tune, deze klinkt al sinds jaren uit elke niet geconfigureerde Nokia telefoon. Een uitgebreide set ringtones wordt meegeleverd bij de telefoon, die het de gebruiker in staat stelt van ringtone te wisselen, of aan bepaalde bellers of bellergroepen een verschillende ringtone te koppelen. Nieuwe ringtones kunnen met behulp van software aan de telefoon worden toegevoegd, of kunnen (meestal via een betaalsite) worden verzonden aan de telefoon.

  • Een realtone is een geavanceerdere ringtone. Het zijn fragmenten uit bekende of onbekende liedjes of uit films. Deze worden als ringtone gebruikt op een mobiele telefoon. Realtones zijn de originele fragmenten van liedjes, vaak met zang erbij en niet bijgewerkt. De meeste moderne mobiele telefoons kunnen realtones afspelen, vaak worden ze in de vorm van een mp3 -bestand geleverd. Realtones zijn op een telefoon te zetten met een datakabel, infrarood of bluetooth via de computer.

  • Mobile wallpaper, zoals mobile games, is een afbeelding die op een gsm, ook mobieltje genoemd, wordt geinstalleerd. Een wallpaper is zo geconfigureerd zodat deze op mobiele toepassingen als achtergrond ka dienen. In de meeste gevallen worden wallpapers geinstalleerd op Gsm's.